Beschrijving
- blend: 61 % tobalà – 39 % madrecuishe
- alcoholpercentage: 45,5 %
- inhoud: 70 cl
- ideale temperatuur: bij voorkeur consumeren bij 18° C
- land: Mexico
- regio: Oaxaca
Het huis Augurio, in Oaxaca, kan bogen op een lange traditie van uitstekend vakmanschap. De maestro mezcalero is Vicente Rodriguez, en de vierde generatie is reeds actief in het bedrijf: zijn dochter Berenice Rodriguez. Zij waken over het hele proces van het zoeken van wilde agaves, het cultiveren van de gekweekte (espadín) agaves, het oogsten, garen, distilleren, de marketing en de pairing met gerechten, waaronder chocolade. Deze mezcal met ensamble tobalà-cuishe (twee van de allerbeste agaves die Mexico voortbrengt) is buitengewoon vol en aromatisch met herbale en minerale toetsen.
U kan deze drank aankopen bij een speciaalzaak bij u in de buurt
Lerato Bellekens –
Wat een perfecte mezcal ! Intens , aromatisch en niet pikant!
Berenice Rodriguez –
De beste mezcal die ik ooit in België proefde. Complex, vol en toch niet pikant.
Valentina Beneit –
Een indrukwekkend complexe mezcal. Je proeft gewoon de prachtige ‘match’ tussen het rokerige en stevige van de tobalà en het fijne en verfrissende van de cuishe. Zelden zo’n indrukwekkende mezcal gekend