Beschrijving
- blend: 3 soorten suikerriet: criolla, vetada en morada
- alcoholpercentage: 44 %
- inhoud: 70 cl
- ideale temperatuur: bij voorkeur consumeren bij 18° C
- land: Mexico
- regio: Chiapas
Het maken van deze rum gebeurt volledig volgens de artisanale methode. Het suikerriet wordt met een machete gehakt, vervolgens vermalen in een traditionele molensteen die ‘trapiche’ wordt genoemd, en deze most wordt vervolgens gefermenteerd in dennenhouten vaten. Tijdens de distillatie wordt enkel zuiver bronwater gebruikt. Vervolgens volgt een triple distillatie in koperen alambiques. Vervolgens volgt een houtrust in eiken vaten waarbij de rum volgens de solera-methode mag verouderen (het aftappen van het ene vat naar het andere, waarbij het oudste deel wordt gebotteld en in dat vat weer wordt vervangen door een iets jongere rum, zo bekomt men een gelijkmatige smaak van alle rum. De ‘maestro ronero’ is Marcelino Diaz Gomez.
Ron Libertad is in zijn geheel een sociaal project, opgezet door ‘Casa Dionisio’ een duurzame Mexicaanse drankenproducent, om na Pox Siglo Cero, ook een rum te produceren die niet enkel kwalitatief is maar een zeer arme regio in Chiapas werk én trots moet verschaffen. Vandaar de naam: ron Libertad (vrijheid). Zowel de rum, de fles als de stoffen flesbekleding worden handgemaakt in Chiapas door mensen die dankzij deze rum uitzicht krijgen op een beter leven.
U kan deze drank aankopen bij een speciaalzaak bij u in de buurt
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.