Món Càlcic ancestral

21,90

  • schuimwijn volgens de méthode ancestrale, van het huis Cuscó Bergà
  • wijnjaar 2019
  • ideaal als aperitief of bij schaaldieren
  • aroma: frisse, jonge, elegante aroma’s,
  • smaak: toetsen van citrus, appel en een beetje floraal
  • droge en zachte schuimwijn met een perfect uitgebalanceerde aciditeit en een heerlijke mineraliteit
Categorie:

Beschrijving

  • blend: 100% Xarel-lo
  • alcoholpercentage: 11,5 %
  • kleur: heel zacht geel
  • inhoud: 75cl
  • ideale temperatuur: bij voorkeur consumeren bij 6 ° C
  • land: Spanje
  • regio: Penedès-Garraf

Deze schuimwijn wordt gemaakt in het massief van de Garraf met zijn minerale, fossiele ondergrond door wijnmaker Joan Cuscó, en is géén cava. In tegenstelling tot cava, dat wordt gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’ (dus met een eerste vergisting in een roestvrij stalen tank, en een tweede vergisting in de fles), wordt deze Món Càlcic gemaakt volgens de méthode ancestrale. Op een bepaald moment wordt de gisting onderbroken en gaat men de wijn (die reeds bubbeltjes heeft) bottelen en bij de botteling bijgisten. Alle suikers zijn afkomstig van de druif, en er worden geen externe suikers of sulfieten toegevoegd. Deze ‘méthode acestrale’ is de oermethode om schuimwijn te maken, en werd bij toeval ontdekt in 1531 toen een vat tijdens de gisting afkoelde.

 

Extra informatie

Druif

Xarel-Lo

Land

Spanje

Maaltijd type

Aperitief, Vis & Schaaldieren

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Món Càlcic ancestral” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *