Beschrijving
- blend: 100% Xarel-lo
- alcoholpercentage: 11,5 %
- kleur: heel zacht geel
- inhoud: 75cl
- ideale temperatuur: bij voorkeur consumeren bij 6 ° C
- land: Spanje
- regio: Penedès-Garraf
Deze schuimwijn wordt gemaakt in het massief van de Garraf met zijn minerale, fossiele ondergrond door wijnmaker Joan Cuscó, en is géén cava. In tegenstelling tot cava, dat wordt gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’ (dus met een eerste vergisting in een roestvrij stalen tank, en een tweede vergisting in de fles), wordt deze Món Càlcic gemaakt volgens de méthode ancestrale. Op een bepaald moment wordt de gisting onderbroken en gaat men de wijn (die reeds bubbeltjes heeft) bottelen en bij de botteling bijgisten. Alle suikers zijn afkomstig van de druif, en er worden geen externe suikers of sulfieten toegevoegd. Deze ‘méthode acestrale’ is de oermethode om schuimwijn te maken, en werd bij toeval ontdekt in 1531 toen een vat tijdens de gisting afkoelde.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.