Sotol Ensamble, Sotomayor

  • artisanaal geproduceerd distillaat uit het noorden van Mexico of het zuiden van de V.S.
  • ideaal als digestief na een uitstekende maaltijd
  • aroma: frisse en elegante aroma’s van planten en zachte kruiden
  • smaak: herbale, mineralige en elegante indrukken die meer aan een uitstekende grappa doen denken dan aan tequila
  • deze artisanale kwaliteitsdrank verdient het respect om met kleine slokjes te worden gedegusteerd

Probeer ook de Sotol Texano Blanco.

Categorie:

Beschrijving

  • blend: 3 soorten Dasylirion: Leiophyllum, Cedrosanum en Texanum
  • alcoholpercentage: 48%
  • inhoud: 70 cl
  • ideale temperatuur: bij voorkeur consumeren bij 18° C
  • land: Mexico
  • regio: Jalisco

Deze drank is gemaakt van sotolera of sereque planten waarvan de wetenschappelijke naam “Dasylirion” is. Deze plant groeit in de woestijn en beboste gebieden van Noord-Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten. (de provincies Chihuahua, Coahuila, Texas en New Mexico) Het is een 100% natuurlijke drank die op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd, net als de keramieken fles. De ‘maestro sotolero’ is Gerardo Ruelas, vierde generatie in zijn familie.

Sotol is een distillaat met een heel lange geschiedenis: achthonderd jaar geleden werd dit distillaat al gemaakt door de inheemse bevolking, de Raràmuri.

 

U kan deze drank aankopen bij een speciaalzaak bij u in de buurt

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sotol Ensamble, Sotomayor” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *