doneGratis Levering vanaf € 45 done Extra veilig betalen done Levering België 2 à 3 dagen

ONZE DRANKEN

Hieronder een overzicht van onze verschillende drankcategorieën met meer detail uitleg. Klik op onderstaande knop om naar de shop te gaan.

Tequila

Tequila is een alcoholhoudende drank die wordt gemaakt van het sap van de blauwe agave. De verzamelnaam van elke alcoholhoudende drank die wordt gemaakt van de agave plant is mezcal, maar tequila is een bepaald soort mezcal die alleen in de provincie Jalisco wordt gemaakt. Bovendien wordt bij tequila de alcohol bekomen door de fermentatie van de zymomonas mobilis bacterie, en niet door gisten.  

Een uitstekende tequila veroorzaakt géén kater, aangezien hij uit fermentatie van de sappen van de ageveplant wordt gemaakt en er geen chemische additieven aan worden toegevoegd. Het is belangrijk uitsluitend tequila van 100% agave te consumeren en in kleine hoeveelheden.

Mezcal

Mezcal is dus de verzamelnaam voor alcoholhoudende dranken gemaakt van de agaveplant, de ageva americana om precies te zijn. Dit is in feite geen cactus maar een vetplant. Er zijn zo’n 120 soorten van deze vetplant, en slechts een 30-tal zijn toegelaten om te worden gebruikt voor de productie van mezcal. De productie kan gebeuren in heel Mexico, maar de meeste mezcal wordt gebrouwen in de provincie Oaxaca.
Agaveplanten moeten minstens 7 jaar zijn alvorens ze geschikt zijn voor de productie van mezcal of tequila.

Crémant de bourgogne

Crémant de Bourgogne is een mousserende wijn die wordt gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’. Deze vinificatiemethode werd voor 1993 ‘méthode champenoise’ werd genoemd maar deze termen werden door de Franse overheid beschermd om verwarring te vermijden. Zo mag de term ‘champagne’ enkel worden gebruikt door mousserende wijnen die in de regio Champagne worden geproduceerd, en mag in de Champagne de term ‘crémant’ niet worden gebezigd. De mousserende wijnen kunnen zowel brut als sec zijn, en kunnen worden geproduceerd in wit en rosé. In de Bourgogne zijn de gebruikte druiven chardonnay, gamay, pinot noir en alligoté.

ONZE WIJNEN

Wijn is een alcoholhoudende drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Van daaruit begint het hele sprookje van de enorme variëteit van geweldige wijnen die we kennen.

 

Cava

Cava is een Spaanse mousserende wijn die net als ‘crémant’ en champagne wordt gemaakt volgens de ‘método tradicional’, zijnde de tweede gisting op de fles, gedurende een periode van minstens negen maanden.

De ‘Denominacion de origen’ (DO cava) wordt toegekend door het hiertoe bevoegde controlerende mechanisme aan een aantal sub-zone’s in de regio’s Barcelona en Ebro. De Penedès, de wijnregio ten zuidwesten van Barcelona, is dé regio bij uitstek waar cava wordt geproduceerd.

Hiertoe worden voornamelijk, maar niet uitsluitend, de wijnrassen xarel-lo, macabeo en parellada gebruikt. Er is in de Penedès een grote beweging aan de gang bij verschillende kleinere wijnproducenten (20.000 tot 50.000 flessen per jaar) om winst nastreving hand in hand te laten gaan met respect voor de natuur. Het aantal ecologische en biodynamische wijnen groeit erg snel.

Alcoholvrije dranken

Genieten van een kwalitatieve drank is van alle tijden. Wij bij House of Drinks stellen u een mooie selectie wijnen en spirits voor. Een geweldige drank hoéft echter geen alcohol te bevatten. Er zijn geweldige dranken en mocktails die geen alcohol bevatten.