Beschrijving
- blend: 100% Corvina en Corvinone, 10% Rondinella
- alcoholpercentage: 15 %
- kleur: helder rood
- inhoud: 75cl
- ideale temperatuur: bij voorkeur consumeren bij 18 tot 20 ° C
- land: Italië
- regio: Veneto
Deze geweldige rode wijn wordt gemaakt door het huis Tinazzi, gelegen in de heuvels van de prachtige Noord-Italiaanse regio Veneto, op een halfuurtje van het idyllische Gardameer. De wijngaarden liggen in een heuvelachtig gebied op 150 tot 300 m boven zeeniveau in Valpolicella.
Deze wijn heet volledig La Bastia Amarone della Valpolicella DOCG.
Deze oogst gebeurd handmatig begin oktober, nadien worden de druiven geperst en ontpit, volgt de fermentatie en de maceratie gedurende 10 à 15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 22 à 24 ° C.
De fruitige aroma’s die u waarneemt, worden nadien bevestigt in de mond; u proeft rijp rood fruit (voornamelijk kersen), en zachte toetsen van kruiden en cacao. Lange stevige afdronk. De aciditeit is 5,7 g/lt, de residusuikers 4,4 g/lt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.